Besna má nový singel s novým bubeníkom a hosťom Jakubom Tirčom

Zdieľať

Bratislavská post-blackmetalová kapela BESNA prichádza s novou hudbou. Nový singel s názvom Krásno je k dispozícii na streamovacích službách aj kapelnom Bandcampe. 

Ide o prvú nahrávku v novej zostave s bubeníkom Antonom Samokhvalovom (ex-Ease Of Disgust, ex-Morokh, ex-Katalepsy), s ktorým kapela zverejňuje novú tvorbu po albume Zverstvá, ocenenom Radio_Head Awards a špeciálnom benefičnom singli Neha. Nová skladba ukazuje kapelu v novom svetle, no pri zachovaní ich špecifickej kombinácie blackmetalových prvkov s kontrastnými jemnejšími pasážami a progresívnymi postupmi. K tým prispel aj hosťujúci Jakub Tirčo (Ions), ktorý do skladby prispel gitarovým sólom. 

Foto: Besna

O nahrávanie a zvuk sa postarali Jakub Hríbik a Jakub Spiszak v bratislavskom štúdiu Pulp, mastering mal v rukách Alexandr Vatagin. Artwork vytvoril Andrej Eternal, logo kapely upravil Maxim Ishutin. Kapela novú skladbu uvádza: „Miesto toho, aby sme sa cudziemu a meniacemu svetu postavili čelom, zatvárame sa vo vlastnom. Ten je síce iba úbohou napodobeninou toho skutočného, rozumieme mu však lepšie, a preto sa za jeho hradbami cítime bezpečne…“

Vydanie singlu podporila kapela aj sériou krátkych videí, ktoré postupne pridáva na svoje sociálne siete. Natočili ich v priestoroch Vily Dominika Skuteckého v Banskej Bystrici a Arteliéru v Bratislave. O ich produkciu sa postaral Štefan Simuni.

Podporuje ho však aj na koncertoch, napríklad aj 8. novembra v Nových Zámkoch v miestnom klube Hollywood, kde vystúpia aj Bratislavčania Holotropic spolu s podporou domáceho spolku Hmota. Holotropic hrá progresívny extrémny metal so základmi v death metale, ale s mnohými ďalšími žánrovými odbočkami a silným vplyvom orientálnych melódií. Za svoj debutový album Permeate si zaslúžili nomináciu na Radio_Head Awards Rádia_FM. Hmota je postmetalová partia z Nových Zámkov, v ktorej tvorbe sa objavujú ako melancholické a vzletné atmosférické pasáže.

Zdroj: Besna

Comments are closed.

DOČÍTAL SI SA AŽ SEM?

Páčil sa ti článok?

→Klikni a odmeň
nás pivom←