Rockový týždeň v kocke: Dream Theater, Grave Digger aj Green Day

Zdieľať

Novinky zo svetovej rockovej scény v dňoch 7. – 13. október 2024

Deryck Whibley, frontman Sum 41, vydal autobiografiu Walking Disaster: My Life Through Heaven And Hell, v ktorej obvinil bývalého manažéra kapely Greiga Noriho, že ho ako tínedžera sexuálne obťažoval a zmanipuloval ho do sexuálneho vzťahu.

Frontman Limp Bizkit Fred Durst žaluje ich bývalé vydavateľstvo Universal Music o 200 miliónov dolárov za údajné nevyplatenie honorárov. V žalobe tvrdí, že v systéme licenčných poplatkov Universalu je úmyselná chyba, kvôli ktorej vydavateľstvo dlží aj iným umelcom milióny dolárov.

Green Day oslávia 30. výročie svojho albumu Dookie netradičným spôsobom. Každú zo skladieb albumu Dookie Demastered (myslené ako opak remastrovaného albumu) vydajú na zvláštnom „nosiči“ – od záznamníka cez plyšového medveďa až po zubnú kefku.

The Cure vydali novú skladbu A Fragile Thing. Ide o druhý singel z albumu Songs Of A Lost World, ktorý vyjde 1. novembra.

Dream Theater pripravili prvú novú hudbu od návratu Mikea Portnoya. Deväťminútový singel Night Terror je prvou ukážkou chystaného albumu Parasomnia, ktorý bude pre kapelu šestnástym kúskom a vydá ho 7. februára s ôsmimi skladbami a 71 minútami novej hudby.

As I Lay Dying pokračujú s vydávaním singlov z albumu Through Storms Ahead (15. november). Whitewashed Tomb je už štvrtou zverejnenou skladbou.

Helloween si na konto pripíšu nový živý album Live At Budokan, ktorý nahrali v Tokiu. Vydajú ho 13. decembra na 2CD alebo 3LP. Prvou ukážkou je živá verzia Best Time.

Grave Digger prichádzajú s novým albumom aj po 45 rokoch kariéry. Bone Collector je naplánovaný na 17. január. Z jedenástich skladieb sa prvým singlom stala pieseň Kingdom Of Skulls.

Zdroj: Loudersound

Comments are closed.

DOČÍTAL SI SA AŽ SEM?

Páčil sa ti článok?

→Klikni a odmeň
nás pivom←