Rockový týždeň v kocke: Jane’s Addiction, The Darkness aj Slayer

Zdieľať

Novinky zo svetovej rockovej scény v dňoch 16. – 22. september 2024

Jane’s Addiction majú za sebou búrlivé dni. Najskôr takmer došlo na koncerte v Bostone k bitke, keď sa spevák Perry Farrell snažil udrieť viditeľne šokovaného gitaristu Davea Navarru. Následne kapela ohlásila, že si kvôli psychickým ťažkostiam speváka dáva dlhšiu pauzu a zrušila aj zvyšok turné. Farrell sa verejne ospravedlnil. O pár dní na to však kapela zverejnila nový singel True Love.

V marci budúceho roka sa kapela The Darkness chystá vydať nový album Dreams On Toast. Ohlásenie albumu sprevádza aj zverejnenie prvého singlu The Longest Kiss.

Devin Townsend odhalil ďalšiu skladbu z pripravovaného prvého albumu novej trilógie PowerNerd (25. október), singel Jainism.

V októbri, konkrétne osemnásteho, vydajú nový album Shining aj Swallow The Sun, z ktorého na ukážku vybrali pieseň MelancHoly.

Vo veku 61 rokov zomrel spevák kapely Brujeria Juan Brujo (John Lepe). Príčinou úmrtia bol infarkt.

Uriah Heep sa po 55 rokoch existencie vydajú na rozlúčkové turné. Zakladateľ Mick Box ohlásil vo videu, že by v nasledujúcich dvoch alebo troch rokoch chceli ešte zahrať na čo najviac miestach v rámci Magician’s Farewell Tour. Dátumy turné ešte neohlásili, ale začať by malo vo februári 2025.

Fever 333 sa rozhodli svoj nadchádzajúci album Darker White (4. október) odpromovať rovno dvomi singlami naraz. Skladba Murderer dostala aj video a Nosebleeds sa dá vypočuť ako stream.

Ako chutí Raining Blood od Slayeru? To môže zistiť každý, kto si kúpi ich novú pálivú omáčku, ktorá dostala názov po tejto ich ikonickej skladbe. Omáčku uviedli na trh v spolupráci s Coney Island Saucery. Objednať sa dá cez web tejto spoločnosti a rozposielať by ju mali koncom októbra.

Nový album bude mať aj Wardruna. Birna vyjde v januári. Úvodným singlom sa stala skladba Himinndotter.

Druhý singel z pripravovaného albumu zverejnila aj kapela Tremonti. The Mother, The Earth And I je úvodná skladba albumu The End Will Show Us How (10. január).

Zdroj: Loudersound, Napalm Records

Comments are closed.

DOČÍTAL SI SA AŽ SEM?

Páčil sa ti článok?

→Klikni a odmeň
nás pivom←