Rockový (dvoj)týždeň v kocke: Aerosmith, Opeth aj Arch Enemy

Zdieľať

Novinky zo svetovej rockovej scény v dňoch 29. júl – 11. august 2024

Myles Kennedy zverejnil druhý singel Nothing More To Gain z pripravovaného tretieho sólového albumu The Art Of Letting Go, ktorý vyjde 21. októbra. Jeho vydanie bude sprevádzať turné, v rámci ktorého sa predstaví aj vo Varšave (7. november), v Prahe (8. november), Budapešti (10. november) a vo Viedni (11. november).

S prvým singlom od roku 2022 prišli Arch Enemy. Dream Stealer je prvá skladba, ktorú kapela vydala s gitaristom Joeym Concepcionom. V tejto novej zostave singel predstaví aj na turné s kapelami In Flames a Soilwork, s ktorým sa zastavia aj vo Viedni (22. október), v Budapešti (23. október) a Prahe (25. október).

S novým singlom Someone’s Daughter sa po troch rokoch vrátili aj Jinjer. Speváčka Tatiana ho označila ako ,,feministický kúsok“.

Obrovskú radosť svojim fanúšikom spôsobila kapela Opeth. Nielen, že ohlásila na 11. október vydanie nového albumu The Last Will And Testament, zároveň z neho zverejnila singel §1, na ktorom Mikael Åkerfeldt prvýkrát od roku 2008 growluje. Na albume bude sedem piesní označených len paragrafom a číslom a hosťovať na ňom budú napríklad Ian Anderson (Jethro Tull) či Joey Tempest (Europe).

Naopak, nielen svojich fanúšikov, ale celý rockový svet zarmútila správa, že Aerosmith rušia svoje rozlúčkové turné Peace Out a celkovo končia s koncertovaním. Dôvodom je poškodenie hlasiviek speváka Stevena Tylera. Kapela to ohlásila na svojich sociálnych sieťach. Vyhlásenie ukončila dojemným: ,,Posledné poďakovanie patrí vám – najlepším fanúšikom na planéte Zem. Hrajte našu hudbu nahlas, teraz a navždy. Snívajte ďalej. Splnili ste naše sny.“

Nový album vydajú aj Sólstafir. Hin helga kvöl, ktorý vyjde 8. novembra, predstavujú singlom Hún andar.

The Day Of… je názov druhého singlu, ktorý z pripravovaného albumu Yesterwynde (20. september) odhalila kapela Nightwish.

Svoj šiesty album sa 10. januára chystá vydať kapela Tremonti. Prvým singlom z The End Will Show Us How sa spomedzi dvanástich piesní stala skladba Just Too Much.

Lordi vydávali nový singel Made Of Metal, ktorý je inšpirovaný prvým celokovovým dizajnom smartfónu OnePlus Nord 4 v ére 5G.

Zdroj: Loudersound, Napalm Records

Comments are closed.

DOČÍTAL SI SA AŽ SEM?

Páčil sa ti článok?

→Klikni a odmeň
nás pivom←