Na benefičnej Angelus After Party vystúpi kvarteto kapiel, celý výťažok pôjde nemocnici

Zdieľať

Na júnový Angelus Fest, na ktorom sa organizátorom podarilo vyzbierať 1800€ na nákup prístroja (inštrumentária pre rigídnu bronchoskopiu) slúžiaceho na diagnostiku a liečbu ochorení centrálnych dýchacích ciest pre potreby Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, nadväzuje už tradičná „afterka“, ktorá sa v piatok 5. júla 2024 už po tretíkrát uskutoční vo vonkajších priestoroch banskobystrického SOVA bar & art klubu. Vystúpi kvarteto zaujímavých kapiel a celé vstupné – spolu s už vyzbieranými peniazmi – pošlú organizátori „Rooseveltke“.

„Kapela GAZDASGRIND vznikla v roku 1998. Máme na konte 3 albumy v štýle death/grind (a kadečo iné) a aj dosť koncertov. Posledný album z roku 2015 má názov Zlo. Od 2018 bola kapela uložená na zimný spánok, no v 2023 sa po druhej dlhšej pauze prebrala a znovu aj s pôvodným gitaristom Motajom, ktorý v 2015 odišiel z kapely. Bude to náš prvý koncert po vyše šiestich rokoch a tešíme sa naň! Momentálne fungujeme v zostave z rokov 2011-2015: Motaj, Ďegvaj, Jozef, Pajko“ Tak znie predstavenie kapely, ktorá na Angelus After Party zažije svoj comeback.

MODERN AGE DYING je moderná melodeathmetalová kapela z Nitry, ktorej vznik sa datuje na prvú polovicu roka 2016. Ešte v tom roku sa prezentovali podomácky nahraným digitálnym EP debutom The Age Of Regression a v roku 2023 sa kapele konečne podarilo dokončiť debutový album The Sunless Empire. V súčasnosti je tvorba kapely ovplyvnená hlavne modernými odnožami metalu, avšak v skladbách sú aj silné vplyvy klasických žánrov ako black metal či thrash metal. Kapela sa snaží svojou hudbou predstaviť fiktívne príbehy s hlbšími myšlienkami, čo je počuť najmä na skladbách v albume The Sunless Empire. Atmosféra je dokresľovaná symfonickými prvkami či inštrumentálnymi vsuvkami, kontrastujúcimi s brutalitou, ale aj ostrou gitarovou melodikou.

„V OLD TOMB máme radi dobrých ľudí, čo si zvolili cestu robiť tento svet krajším. Organizátori tejto akcie jednoznačne spadajú do tejto kategórie, preto sme veľmi radi prijali pozvanie zahrať na nej! Odskočíme od práce na novom albume a zahráme vám stoner/doom metal v našom podaní, ktorý cibríme už od roku 2021. V našej aktuálnej zostave tvorenej Andrejom Lencsésom (OHEN, HECATONCHEIR, WE STILL HERE), Filipom Potrokom (ex-DAMATO, ex-THE CITADEL) Tomášom Dobim (ex-DAMATO, ex-THE CITADEL) a Tomášom “Shortym“ Lagom (IONS, ex-SYMBIOSIS, ex-MILHOUSE) sme mali možnosť hrať na minuloročnej akcii Angelus Spring MetalStorm vo Zvolene a bola to riadna divočina. O to viac sa tešíme na túto párty, na ktorú vás pozývame!“

Prirovnávajú ich ku kapelám typu Alice In Chains, Paradise Lost či dokonca českým legendám Kabát a Harlej, oni svoj štýl nazvali „melodickým hard rockom s trochu depresívnymi slovenskými textami“. Nedávno sa premenovali z NOT PROMISING CASE na SÍRA a svojím setom otvoria Angelus After Party 2024: „V prvom rade sme úplne nadšení, že dva dni po sebe (keďže 6. júla 2024 vystúpime na benefičnom Anima Feste v Dolnom Kubíne) môžeme svojou hudbou pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Radi sa s kýmkoľvek stretneme a porozprávame. Hoci sú naše texty vážne až depresívne, mimo pódia je s nami určite väčšia sranda. Ale aj naša hudba má niečo do seba. A pokiaľ všetko pôjde ako má, bude práve Angelus After Party druhým koncertom s úplne novou koncepciou našich vystúpení, ktorú chystáme. Tak teda nemeškajte, pretože hráme prví!“

A prísť medzi prvými sa určite oplatí – okrem toho, že stihnete vystúpenia všetkých štyroch kapiel, prví siedmi platiaci fanúšikovia dostanú aj malý darček (CD, plagát, obrázok a pod.).

Zdroj: Angelus Fest

Komentujte

DOČÍTAL SI SA AŽ SEM?

Páčil sa ti článok?

→Klikni a odmeň
nás pivom←